T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BUCA - Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzu Neden Tercih Etmelisiniz?

 

Okulumuz, 1978 yılında yaklaşık 40 000 metrekare yerleşim alanı üzerine okul ana binası, kapalı spor salonu ve atölye binaları şeklinde inşa edilmiş; 173 öğretmen ve 2 bin 9 öğrenciyle mesleki ve teknik eğitime destek vermektedir. Okulumuz öğrencilerinin ders aralarında rahatça gezebilecekleri zengin bitki ve ağaç çeşitliliğine sahip geniş bir bahçeye sahiptir. Bahçe içerisinde halı saha, basketbol sahası ve voleybol sahası ayrıca yemekhane de bulunmaktadır. 

 

Okulumuzda yedi alanda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir. Bunlar; Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya Teknolojisidir. Alanlarımız atölye sayısı ve makine teçhizat açısında günümüz teknolojisini takip edecek şekilde donatılmış ve öğretmenlerimiz de bu konuda hassasiyet göstererek öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş hayatında başarılı olmaları için ellerinden gelen gayreti göstermektedirler. Alanlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve görsellere web sitemizin alanlar bölümünden ve okul tanıtım videomuzdan ulaşabilirsiniz. 

 

Okulumuzda öğrencilerimizle birlikte Erasmus+, Tubitak vb. birçok proje yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir. Ayrıca birçok spor dalında ülke ve il bazında derecemiz bulunmaktadır.

 

Ülkemizde eğitim öğretim ve sonrasında istihdam edilme ilişkisi incelendiğinde şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşıyoruz. Ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısı oldukça fazladır. Bu sayı 2019 yılında 974 bine yükseldi. Buna karşın meslek liselerinde eğitim alan ve yükseköğretime devam etmek istemeyen öğrencilerin iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolay olabiliyor.

 

·  Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesi alırlar (İş yeri açma yetkisi özel kanunlarla belirlenen sağlık meslek alanlarında iş yeri açma belgesi verilmez).

 

·  Eğitimini aldıkları alanda teknisyenlik unvanı kazanırlar. 

 

·  Mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge ve yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını ve diplomalarını sunma ve açıklama konusunda yardımcı olan EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olurlar. 

 

·  İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırlar. 

 

·  Staj/İşletmede mesleki eğitim yaparken asgari ücretin en az %30'u tutarında ücret ödenir. 

 

·  Okulumuzda ki bölümlerde yürütülen döner sermaye aracılığıyla; öğrenim gören istekli öğrencilerimizin hem alınan siparişler ve yapılan işler üzerinde fiilen çalışarak mesleklerini daha iyi öğrenmelerine ve öğrendiklerini pekiştirmelerine, girişimcilik bilinci kazanmalarına destek olunur hem de okurken belli bir maddi gelir elde etmeleri sağlanır.

 

·  Kendi işyerini açan mesleki eğitim mezunlarına KOSGEB tarafından 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi verilmektedir. Üniversiteye geçiş sınav sonucuna göre alanında eğitim yapmak isteyen öğrencilerimize meslek yüksekokullarına geçişte ek puan verilir. Meslek lisesi mezunlarına üniversitelerin Teknoloji Fakülteleri, Turizm Fakülteleri ile Sanat ve Tasarım Fakültelerinde (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Mezunları - (M.T.O.K.) kontenjan ayrılmıştır

 

·   Lise veya dengi okuldan mezun olduğunu belgeleyenlerin askerlikleri, istekleri hâlinde mezuniyet tarihinden itibaren üç yıl, mesleki ve teknik lise mezunları için ilave üç yıl, süreyle ertelenir.

 

Buca Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bizler sizlerin dört yıl boyunca güvenli ve sağlık bir şekilde öğrenim hayatınızı tamamlamanızı ve  mezun olduktan sonrada okumuş olduğunuz alan ile ilgili iş bulmanız için çalışmaktayız. Taahhüt ettiğimiz imkânları yerinde görmeniz için sizleri de aramızda görmek isteriz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.06.2020 - Güncelleme: 01.04.2021 14:07 - Görüntülenme: 1617
Kaynak: web
  Beğen | 3  kişi beğendi